Kiri alustavale koolijuhile

Iga uus algus on raske ja koolijuhi ametiga alustamine ei ole mingi erand. Töötunde koguneb palju, õhtuti on raske magama jääda ja kogu aeg on tunne, et midagi on meelest läinud. Maailmas on väga palju inimesi, kes teevad seda sama tööd. Paistab, et nad on säilitanud oma vaimse ja füüsilise tervise, nii et ilmselt jääd ellu sina ka. Meenuta eelmist väga rasket perioodi oma elus (nt esimene päris töökoht, töö kõrvalt lõputöö kirjutamine, esimese lapse sünd vmt) ja mõtle, mis aitas sul siis sellest läbi tulla. Kas saad sama nüüd ka teha?

Oled nüüd huvitavas olukorras, kus justkui oled üksi, aga samas on nii palju inimesi, kes ootavad sult midagi. Ja tihti on need ootused ristivastupidi käivad. Tegelikult sa ei ole üksi. Sul on palju kolleege, kellega nõu pidada. Teisest küljest on sul sinu meeskond, kellele väga läheb ühise organisatsiooni käekäik korda ja kes on valmis selle nimel arutlema ja pingutama. Kui vahel tundub, et oled kui kits kahe heinakuhja vahel – üks tahab üht ja teine teist ning mõlemal on justkui õigus – siis on hetk nõu pidada. Mis on meie ühine eesmärk? Mis on meie kokkulepitud väärtused? Kas need aitavad sul selgusele jõuda? Sinu ülesanne on seista õpilaste heaolu eest ja see on tõe mõõt. Kas see aitab sul otsust teha? Kui need küsimused ka ei aita, viska kulli ja kirja.

Iga sinu otsus toob kaasa muutuse. Igal muutusel on alati head ja halvad tagajärjed. Alati. Head ja halvad. Sul ei ole selle teadmisega midagi muud peale hakata, kui seda aktsepteerida. Ja sinu meeskond aktsepteerib seda ka, kui selgitad neile, mis on sellise otsuse põhjused (nt eesmärgid, väärtused, väline keskkond) ja eeldatavad tagajärjed. Hea on olla, kui oled toimuvast teadlik, ja ebamugav on olla, kui ei mõista, mis või miks juhtub. See on inimlik ja keegi ei tee seda paha pärast, kui muutusele vastu seisab või oma ebamugavaid tundeid väljendab. Muutus on hirmus, sest toob kaasa halbu tagajärgi. Alati. Häid ja halbu. Räägi sellest, mida head muutus kaasa toob, ning selgita, miks see on vajalik. Räägi sellest, mida ebamugavat võib muutus kaasa tuua ja/või toobki, ja selgita, kuidas sellega toime tulla. Me oleme selles ebamugavas muutuses koos. Meil on ühine tulevik.

Sinu organisatsioon koosneb inimestest. Majad, mööbel, reeglid, bränd jmt on inimeste teenistuses. Inimesed kannavad eesmärke, väärtusi, ootusi, hirme ning lootust. Ole koos nende inimestega. Jah, vahel on vaja tegeleda betooni, paberi ja kõlavate sõnadega, aga tee seda võimalusel siis, kui inimestega ei saa parasjagu koos olla, või delegeeri need ülesanded inimestele, kes seda kõige paremini oskavad. Juhi peamine ülesanne on kuulata oma inimesi. Päriselt kuulata iga keharakuga. Mitte anda hinnangut, nõu või mõelda välja enda õiget vastust. Kui kuulad oma inimesi, saad aru, mis sinu organisatsioonis toimub. See on natuke nagu arsti töö stetoskoobiga. Selle ajal peab ise tasa olema. Kuulamine on väärtuslik, sest nii saad teada, mis on sinu inimeste (ja seega ka organisatsiooni) ootused, vajadused, lootused, hirmud ja rõõmud. See kõneleb nende inimeste väärtustest ja seega ka organisatsiooni päris väärtustest (kui need on erinevad paberil olevatest, oled huvitavas olukorras, jah). Kui oled uus juht, siis tulid majja ilmselt enda suurte plaanidega. Mis siis saab, kui need on erinevad? Kui sinu suured eesmärgid on erinevad kui organisatsioonis juba töötavate inimeste omad? Kas juht loob organisatsiooni või selle iga liige loob? Mina ütleksin, et iga liige loob iga päev. Juhi ülesanne on anda ruum luua. Kui aga need ruumid on üksteisest väga kaugel, siis tuleb sellest rääkida. Ja kuulata! Ja võib-olla plaanid või meeskond ringi teha.

On kaks asja, mis sind üldse ei aita. Need on õigustamine ja süüdistamine. Kellelgi ei ole kunagi õigus ja keegi pole kunagi süüdi. Ja kui mulle tundub, et kellelgi on õigus või keegi on süüdi, mida see siis tegelikult muudab? Õigustamine ja süüdistamine on minevikule hinnangu andmine, mis on mõttetu, sest sellega olevikku, st tulevikku muuta ei saa. Sul on võim ainult oleviku üle. Olevikku (ja selle kaudu ka tulevaid olevikke) saad muuta ainult läbi õppimise. Ja õppida saad läbi iseenda ja teiste kuulamise. Õigustamine ja süüdistamine on endalt vastutuse ära andmine. Keegi teine justkui juhiks sinu mõtteid, otsuseid ja elu. Ei juhi ju. Sina kontrollid seda, mida sa mõtled ja tunned ning kuidas selle ajel käitud. Kui sul on tunne, et sa ei kontrolli oma mõtteid ja tundeid, vaid keegi teine vastutab nende eest (keegi teine on neis süüdi), siis on vaja korraks eemale astuda ja iseennast kuulata. Vahel, kui tunded on väga tugevad, on vaja leida turvaline keegi, kes aitab iseennast kuulata. See on okei.

Mis sind aitab, on kohal olemine. Ole seal, kus sa parasjagu oled, päriselt ja iga keharakuga. Kui oled kodus ja puhkad, puhka täiega. Kui oled tööl, ole kohal ja anna endast parim (rohkem ei saagi!). Kui räägid kellegagi, kuula täiega. Ära muretse selle pärast, mis oli minevikus. Muretsemine ei aita päriselt ka. Ära poe selle taha, et nii ma õpin. Ei õpi, kui sa neid emotsioone üha üles kütad. Räägi või kirjuta üks kord see teema läbi ja kõik. Mine edasi. Ära muretse selle pärast, mis tuleb tulevikus. Sa ei tea, mis tuleb. Planeeri rahulikult nii palju, kui saad, ja võta vastu see, mis tuleb. Ja sellest, mis tuleb, õpi. Maailm lihtsalt tuleb sellisena, nagu ta tuleb. Tal ei ole agendat. Maailm lihtsalt on, selline, nagu ta on, selleks, et saaksid õppida ja kasvada.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: